Blog,  synskmedium,  tarot,  tarotkort,  tarotnorge,  tips

Tarotkortenes historie

Alle ting har en historie og en utvikling, det samme gjelder for tarotkort. Her kommer en liten innføring i tarotkortenes historie

I dag er tarotkort først og fremst forbundet med spådom, meditasjon og refleksjon, selv om formålet med dette spillet (som med alle andre kortspill) opprinnelig var å spille spill, en selskapslek.

Det å spå i tarotkort stammer fra 1700-tallet og forfatterne Antoine Court de Gébelin og franske Jean-Baptiste Alliette. Court de Gébelin hevdet i i en av bøkene i hans verk Le Monde primitif (1773-1784) at tarotkortene ble laget av egyptiske prester og inneholdt en symbolsk fremstilling av visdommen til guden Thots.

Basert på denne teorien, som mangler vitenskapelig grunnlag, utviklet Alliette et system for spådom med tarotkortene og publiserte en serie bøker om emnet i 1785-1791 under pseudonymet Etteilla.

I løpet av de følgende århundrene var det mange andre som skrev bøker om spådom og tarotkort. I dag selges både tarotkort og bøker over hele verden, og du kan lese om kortene på nettet eller i ukeblader.

Det er mange som legger tarotkort og spår i kort, du skal derfor være nøye på at du finner noen som er ekte og virkelig kan det de gjør, ellers kan det bli veldig feil.

Klem Jannike