Blog,  spådame,  spådom,  synsk

Spåkone telefon

Jeg høre dette utrykket her om dagen, en dame ringte og sa: Er dette spåkone telefon? Jeg svarte med en latter at ja, en kan kalle det spåkone telefon også.

Det er faktisk sant, for kjært barn har som kjent mange navn, spåkone telefon, synsk telefon eller spåtelefon. Det spiller jo ingen rolle hva en kaller det så lenge en kommer rett og får den hjelpen en søker, så spåkone telefon er helt greit.

Jeg så jo for meg mange ting i hodet en spåkone telefon, en telefon formet som en krystallball eller en spåkone, eller kanskje en skikkelig “Madam Zelda” som svarte spåkone telefon!

Jeg tror at det er lett å sette navn på ting, for er ikke alltid så lett å vite hva en skal kalle det, jeg bruker bare ord som “telefon” eller om jeg skal fortelle noen hva jeg driver emd så sier jeg “spålinja”

Det kommer alt ann på hvem jeg snakker med også og om de vet noe om det. Det er ikke så lett med ting, som da jeg skulle ringe for å få byttet til vinterdekk på bilen så sa jeg “dekkfolk telefonen” Det også er jo helt merkelig, men det forklarte hva jeg ville og skulle.

Jeg tror vi alle lager oss egne ord for ting, ord som forklarer funksjonen og det vi ønsker å få utført. Jeg syns det er ganske gøy, for det med ord og mening kan bli veldig feil innimellom, så heller en spåkone telefon enn noe annet som ikke forklarer noe 🙂