Blog,  bøker,  demoner,  dikt,  drømmetydning,  healing,  magi,  medialnorge,  medialrådgiver,  Meditasjon,  medium,  mediumnorge,  minetanker,  musikk,  noenåpratemed,  orakelkort,  spådame,  spådom,  synsk,  synskmedium,  tarot,  tarotkort,  tarotnorge,  tips,  wicca

Meditasjon

Meditasjon er etter min mening en av de største gavene du kan gi deg selv og du kan fint gjøre det hjemme selv. Her skal du få noen tips.

  • Sett deg på en stol (eller sengekanten) som er god å sitte på, men ikke så god at du synker helt sammen. Hold hode, hals og rygg rett. Du kan også ligge på sengen, men da risikerer du å sovne. Vil du sitte på gulvet, skal du finne en stilling som er så behagelig som mulig sitt gjerne på en pute.
  • Lukk øynene, og legg hendene rett over knærne. Konsentrer oppmerksomheten om pusten. Gjør pusten gradvis dypere ved å bruke mellomgulvet, og pust inn rett etter at du har pustet ut. Bruk et par minutter på det.
  • Rett deretter oppmerksomheten mot ansiktet: Slapp av i pannemusklene, øyemusklene og ansiktsmusklene. Pass på så du ikke biter kjevene hardt sammen, og la tungen ligge avslappet i munnen. Slapp av i skuldrer, hender og fingrer. Gå videre og slapp av i bryst og mage og deretter lår, knær, ankler og føtter.
  • Rett nok en gang oppmerksomheten mot pusten, og pust uanstrengt og regelmessig. Når du puster inn, skal du nå legge lyden såu på pusten uten å bevege leppene. Og mens du puster ut, plasserer du lyden hmmm … på pusten også uten å bevege leppene. Fortsett med å puste uanstrengt og regelmessig mens du gjentar lydene såu og hmmm … henholdsvis når du puster inn og når du puster ut.
  • Hvis tanker, bekymringer eller distraksjoner trenger seg på, så la dem komme frem, og slipp dem deretter igjen, slik at du igjen kan konsentrere deg om pusten og lydene.
    Fortsett i 10-15 minutter mens du gjentar lydene i harmoni med pusten. Når tiden er inne til å stoppe, puster du dypt et par ganger inn og ut, og åpner forsiktig øynene.
  • Husk at hensikten er å befri sinnet fra den kontrollen som bevisstheten utøver. Det er viktig å lære (og øve seg i) hvordan du gir slipp og overgir deg til de dypere og mer skjulte sidene av deg selv.

Trenger du litt hjelp til å komme i gang så ring meg, jeg mediterer hver dag og jeg driver også med healing, så jeg kan gi deg noen tips du kan gjøre hjemme der du også healer deg selv.

Gleder meg til å prate med deg.

Klem Jannike.